Burgonyás tönkölypogácsák sült paradicsommal
|
Elkészítés:A meghámozott burgonyát sós vízben fõzzük puhára, szûrjük le, törjük össze, és hûtsük ki. Adjuk hozzá az olajban üvegesre futtatott aprított hagymát, a tojásokat, a sót, a borsot, az apróra vágott petrezselymet és végül a tönkölylisztet. Az egészet gyúrjuk egynemû tésztává, és pihentessük egy órát. Lisztezett deszkán nyújtsuk ujjnyi vastagra, és szaggassunk belõle 4-5 centis pogácsákat. Forró olajban süssük pirosra minkét oldalukat, szedjük szalvétára, és csepegtessük le. A kemény húsú paradicsomokat daraboljuk ujjnyi vastagra, fûszerezzük sóval, borssal, aprított bazsalikommal, és kevés forró olajban gyorsan süssük meg. Tálaláskor a tönkölypogácsákat és a sült paradicsomokat rétegezzük egymásra, és díszítsük a bazsalikomlevéllel. Hozzávalók:- 60 dkg burgonya
Még több recept |
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.
-
OPEL ZAFIRAÁr: 1.050.000 Ft -
AUDI A6Ár: 3.190.000 Ft -
BMW 520dÁr: 3.690.000 Ft -
FORD MONDEOÁr: 939.000 Ft -
OPEL ASTRAÁr: 399.000 Ft -
SUZUKI SWIFTÁr: 299.000 Ft -
BMW 730dÁr: 2.790.000 Ft -
RENAULT MEGANEÁr: 590.000 Ft -
CHRYSLER PACIFICAÁr: 2.990.000 Ft -
BMW 530dÁr: 5.290.000 Ft -
BMW 330dÁr: 5.490.000 Ft -
FORD FIESTAÁr: 1.190.000 Ft