Csõben sült angolzeller
|
Elkészítés:Az angol zeller végeit vékonyan vágjuk le, szedjük száraira, és jól mossuk meg. A zöldséglevesben fõzzük roppanósra, szedjük ki, csepegessük le, és a kiolajozott tepsiben terítsük el. A sajtos gratin mártáshoz az olvasztott vajban futtassuk meg a lisztet, úgy hogy fehér maradjon, majd a tejet fokozatosan hozzáöntve fõzzük krémesre. Ha túl sûrû a mártás, a zeller fõzõlevébõl adjunk hozzá, hogy krémes állaga legyen. Szórjuk bele a reszelt sajt felét, sózzuk, borsozzuk meg, majd öntsük a tepsibe rakott zellerszárakra. Szórjuk rá a maradék sajtot, 200 °C-os sütõben süssük pirosra, és forrón kínáljuk. Hozzávalók:- 2 angol zeller
Még több recept |
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.
-
FORD MONDEOÁr: 939.000 Ft -
SKODA FAVORITÁr: 149.000 Ft -
JEEP GRANDÁr: 690.000 Ft -
AUDI A6Ár: 1.890.000 Ft -
SEAT MARBELLAÁr: 169.000 Ft -
RENAULT SCENICÁr: 500.000 Ft -
SKODA FABIAÁr: 1.190.000 Ft -
OPEL ASTRA HÁr: 1.279.000 Ft -
SKODA FELICIAÁr: 449.000 Ft -
FIAT PANDAÁr: 169.000 Ft -
PEUGEOT 206Ár: 599.000 Ft -
SEAT CORDOBAÁr: 1.190.000 Ft